Sesongen over. Nå venter EHL sesong!!!      |    SISTE NYHETER:     FOR EI LYS FREMTID I NORD!    |    Renta går inn som sponsor av hockeyskolen!    |    Hektisk uke etter opprykk!    |    Mental trening som verktøy for å øke prestasjonene.

MINNEORD: KJELL-ARVID KRISTIANSEN.

29.10.2023
Under lørdagens kamp i Nordkraft Arena mintes vi ildsjel Kjell-Arvid, med 1.minutts stillhet. Det ble en fin og rørende stund.

Vi har bedt en annen ildsjel og hockey-venn, Kjell Rognsås, oppsummere hva Kjell-Arvid gjorde for og har betydd for Narvik Hockey og hockeyen i nord.

Når man leser Kjell sine minneord, forstår man at Kjell-Arvid Kristiansen har en stor plass i klubbens historie🥅🏒;

«Kjell-Arvid var en person som var sentral i Narvik ishockeyklubb, både som spiller i yngre dager (fra midten av 60 tallet fram til tidlig 70 tall) samt sin gjerning som trener i en årrekke i klubben.


Jeg og Kjell-Arvid kjørte et parallelt løp når det gjelder ishockey og tok trening av barn og ungdommer i Narvik seriøst. 

I hele 18 sammenhengende år var vi trenere i klubben. Når klubben ble gjenopptatt i 1992 bestemte vi at det på ny skulle spilles ishockey i Narvik.

Sommeren 1993 sto Kjell-Arvid nede i Strandveien og bygde en fullskala sarg i plank med internasjonale mål 30x60 meter.

Vi gikk i dialog med LKAB og sargen ble satt opp på Demagtomta (der Amfisenteret ligger i dag).

Vi startet med hockeyskole for byens ungdommer. Her ble det etablert 3 hockeylag i klubbens regi og Kjell-Arvid trente det eldste laget (15-17 år). Selv trente jeg det yngste laget (8-10 år).

Vi tok trenerutdanning både i Sverige og Norge. Fikk til et fantastisk samarbeide med ishockeyen i Kiruna og her var vi flere ganger på trenerkurs og våre lag spilte kamper mot svenskene i Matto.

Vi kjøpte også en mengde brukt utstyr av svenskene. Våre lag spilte i div. Cuper i Kiruna, Kalix, Umeå, Vennes, Luleå, Jokkmokk; Pajala og Malmberget.

Samtidig tok vi trenerutdanning i regi av Norges ishockeyforbund og begge har "Trener 2" status. Noen år senere oppnådde også Paal Ellingsen "Trener 2" status.

 

Årene gikk og klubben jobbet videre med planer om ishall i Narvik.


Vi fikk noen vintre med elendige forhold for hockeyspill i Narvik og interessen blant barn og ungdom var dalende. Til slutt stod vi igjen med bare et hockeylag i klubben. Dog var dette en gylden årgang (spillere født 1988/89).


Dette laget trente Kjell-Arvid og jeg over flere år og til slutt begynte vi å vinne kamper i Sverige.

1988/89 laget tok vi med oss inn i Nordkraft Arena. Det er en annen historie og jeg avslutter her. .....
Hvil i fred, kjære hockey-venn!»
med vennlig hilsen Kjell.