Sesongen over. Nå venter EHL sesong!!!

Med Ballangen Sjøfarm på laget!

25.01.2024

I høst besøkte vi en av våre viktige sponsorer og samarbeidspartnere, det ble et meget hyggelig møte.

Hyggelig møte mellom vår Øystein og Erik fra Ballangen Sjøfarm
Hyggelig møte mellom vår Øystein og Erik fra Ballangen Sjøfarm

Ballangen Sjøfarm har vært med oss i flere år og vi er veldig stolte over dette samarbeidet. Også dette er en bedrift med et lokalt hjerte, som tar sitt samfunnsansvar på alvor og deler av sin verdiskapning. De legger faktisk så mye som over 500.000,- igjen hos lokale lag og foreninger hvert eneste år.

Bedriften ble stiftet i 2001 og har igjennom over 20 år hatt en formidabel utvikling, i dag sysselsetter de hele 51 årsverk og produserer rundt 10.000 tonn laks på 5 lokasjoner i Ofotfjorden. Og i en fersk ringvirkningsanalyse kan vi lese at de har over 150 leverandørbedrifter, mange av dem i Ofoten. Dette gir ringvirkninger for 135 årsverk i Nordland, så vi kan vel trygt kalle dette en hjørnesteinsbedrift.

-Jeg fikk æren av å besøke Ballangen Sjøfarm på deres hovedkontor i Ballangen, det ble en veldig lærerik og trivelig dag. Veldig artig at de hadde satt av god tid til meg og jeg fikk en grundig informasjon om deres virksomhet, forteller vår daglig leder Øystein Haugen.

-Etter møtet kjente jeg bare på en overveldende stolthet!

-Etter møtet kjente jeg bare på en overveldende stolthet, over at vi har Ballangen Sjøfarm på laget. Når vi var innom var flere revisorer  i full gang med sertifisering av anlegget, på deres hjemmeside kan man blant annet lese dette om sertifiseringen:

"Aquaculture Stewardship Council-standarden er en frivillig 3. parts sertifisering der vi som produsent må dokumentere at vår virksomhet medfører minst mulig belastning på miljøet, at vi viser sosial ansvarlighet og at vi åpent rapporterer våre resultater."

Vi takker for mottakelsen og ser frem til et morsomt og lønnsomt samarbeid, også i fremtiden!

Kilde Ballangen Sjøfarm sin hjemmeside: HER

Les ringvirkningsanalysen: HER