• AENH

US Marines med Arctic Eagles Fangruppe

United States Marine Corps oppretter egen fangruppe for Arctic Eagles, mens Rigmor og Raimo kjører fem timer i bil fra Bleik ytterst på Andøya - kun for å se landsdelens eneste Getligalag i aksjon. Velkommen til hockey i Nord-Norge!

De var entusiastisk til stede på tribunen da Narvik Hockey heroisk kjempet seg til en 2-0-seier mot Stavanger Oilers før jul. Kanskje ikke rart. Alle elsker en underdog, ikke minst amerikanere - som selvsagt også er hockeyentusiaster av det sjeldne. Og såpass inntrykk har altså Arctic Eagles - Narvik Hockey gjort at det i det amerikanske marinekorpset nå er opprettet en egen fangruppe kalt Arctic Eagles US Marines fan corp.

De amerikanske soldatene er i Nord-Norge i forbindelse med gigantøvelsen Cold Response 2020, og til kampen mot Sparta søndag var en kontingent fra US Marines igjen på plass i Nordkraft Arena. Soldatene fikk gå på is og også spise med A-laget (se bildet over), og satte stor pris på oppholdet i hallen.

- En takknemlig gjeng å ha på besøk, sier nestleder Bjørn-Tormod Nilsen i Narvik Hockey.

Blant nærmere 900 tilskuere i Nordkraft Arena søndag, var også Rigmor Aronsen Törmä og Raimo Törmä. Ekteparet hadde tatt turen til Narvik fra Bleik nord på Andøya kun for å se Arctic Eagles i aksjon. For deres del inkluderte det en biltur på rundt 550 kilometer

samt overnatting på hotell.

- Dette er første ishockeykampen jeg ser i Norge, sier Rigmor. Ekteparet har tidligere blant annet bodd sju år i Kiruna, og fikk da med seg mange kamper med det som den gang het Team Kiruna.

Jeg sa at vi SKAL til Narvik for å se kamp

- Det var utrolig artig. Vi reiste også til Luleå for å se hjemmelaget spille kamp og til Gävle for å se Brynäs, forteller Rigmor. For noen år siden flyttet de imidlertid til Rigmors hjemsted, Bleik på Andøya. Da det ble klart at Nord-Norge fikk sitt første lag i Get-ligaen ga hun Raimo klar beskjed:

- Jeg sa at vi SKAL til Narvik for å se kamp.

Raimo selv var litt skeptisk til å begynne med. Han er født i Finland og oppvokst i Sverige og innrømmer at da han flyttet til Norge på 1970-tallet, så dabbet interessen for ishockey kraftig av. Hockeyen i Norge var liksom ikke heeeelt den samme som han var vant til.

- Men siden den gang har norsk hockey blitt mye, mye bedre. Og selv om det ble tap i dag, så var det artig å se kampen. Det blir nok ikke siste gangen heller, sier Raimo. Rigmor nikker og følger opp med ros til klubb og hjemmepublikum for både mottakelse og stemning under kampen:

- Vi ankom hallen ganske tidlig og ble hyggelig tatt i mot og traktert med kaffe og vafler. Selv om Narvik tapte så var det virkelig liv og røre i hallen. Turen har vært en veldig trivelig opplevelse for oss, sier hun før ekteparet setter seg i bilen for å begynne på turen hjem til Bleik igjen.

Bjørn-Tormod Nilssen er glad for besøk langveisfra.

- Vi vet at det kommer folk fra både Harstad, Tromsø, Lofoten og Vesterålen for å se ishockey i Nordkraft Arena. For oss er det en bekreftelse på at vi favner bredt og at folk i nord både er nysgjerrige og sultne på topphockey, sier Nilsen.

© Arctic Eagles - Narvik Hockey - developed by Torje Kosmo Karlsen