• AENH

Triller kroner i Korona-tider

Da Get-kvaliken ble avlyst, ba de medlemmene om ikke å kreve tilbake billettpengene fra Arctic Eagles - Narvik Hockey. Deretter dro supporterklubben Ørneskriket i gang en spleis for hockeyklubben.

Sannsynligvis verdens beste Get-ligasupportere! Her er medlemmer fra Ørneskriket på vei til Oslo og kamp mot Manglerud Star. (Foto: Privat)


- Idrettslivet i Norge har havnet i en økonomisk skvis som følge av Korona-tiltakene. Da stiller vi opp for klubben som har gitt oss så mange gode opplevelser denne sesongen, sier Kjell-Ivar Berg, leder av Ørneskriket. Han påpeker at det koster dyrt å drive i Getligaen, ikke minst når du er første lag fra Nord-Norge i norsk topphockey. Da det ble klart at kvalifiseringen til Getligaen ble avlyst, trommet styret i supporterklubben fort sammen til møte. Vedtaket som ble gjort kom nesten like kjapt: "Vi i supporterklubben oppfordrer de som har mulighet til det, om å ikke kreve tilbake pengene for billettene de har kjøpt til kvaliken. Dette for å støtte den beste klubben i ligaen. Å for at vi er de beste supporteran."

Ett døgn senere dro så supporterklubben igang en egen spleis for Narvik Hockey. - Den kommer vi nok til å ha gående utover våren og sommeren. Håpet er jo at vi kan bidra med noen kroner til sesongforberedelsene, sier Kjell-Ivar Berg (bildet).

Styreleder Stig Winther i Arctic Eagles - Narvik Hockey er svært takknemlig for støtten fra supporterklubben. - Jeg har sagt det før og jeg sier det gjerne igjen: Vi har verdens beste supportere. Enten de støtter oss fra tribunene i Nordkraft Arena eller overdøver hjemmefansen på bortekamper; vi er bare stolt og mektig glad for å ha dem med oss. Spillerne elsker å gå på is foran denne gjengen, sier Winther. Onsdag kveld møtte for øvrig klubben A-lagsspillerne for å informere om situasjonen i forbindelse med avlysningen av Get-kvalifiseringen. Winther bekrefter at klubben vil oppfylle sine økonomiske forpliktelser overfor spillerne ut mars måned. Da løper også spillernes kontrakter ut. Allerede i dag, torsdag, begynner samtaler med spillerne om en ny sesong. Etter samtalene mellom trener og spillere vil klubben avgjøre hvem som vil bli tilbudt ny kontrakt. - Det vi kan si i dag er at vi ønsker at stammen i laget fortsetter, sier Stig Winther. Klubben har også tilbudt trener Henry Acres ny kontrakt og jobber nå med å få på plass et team rundt hovedtreneren foran neste sesong.

© Arctic Eagles - Narvik Hockey - developed by Torje Kosmo Karlsen