PRESSEMELDING GET-TILBUD


Torsdag 10. mai vedtok Norges Ishockeyforbund å frata Lørenskog Ishockeyklubb lisens for spill i GET-ligaen sesongen 2018-2019. Som først i rekka i 1. divisjon fikk Arctic Eagles – Narvik Hockey tilbud om den åpne plassen i landets øverste liga. I går, mandag 14. mai, avholdte klubben ekstraordinært styremøte i sakens anledning.


Arctic Eagles – Narvik Hockey har siden åpningen av Nordkraft Arena i 2010 og inntredenen i allnorsk 1. divisjon i 2012, som første lag fra Nord-Norge, ønsket å være en foregangsklubb for nordnorsk ishockey. Vi har vært en klubb med voksesmerter og møtt på utfordringer både organisatorisk, sportslig og økonomisk. Vi har vært bevisst på å sette tæring etter næring, og bygge stein på stein, men samtidig med foten på gassen. Vi har ønsket å lære av egne og andres erfaringer, og vi lærer fortsatt. Vi er en gammel klubb, men vi er fortsatt ung i allnorsk skala.


I 1970 tapte vi 55-0 mot Tuolluvaara. I 2018 ble vi seriemestere i 1. divisjon. Reisen har vært lang, innholds- og minnerik og sist, men absolutt ikke minst, bygd på dugnad. Slik er det også i dag, og slik vil det absolutt fortsette.


Arctic Eagles – Narvik Hockey har lenge vært bevisst på at norsk ishockey på et tidspunkt er nødt til å utvide sitt geografiske tilholdssted for at sporten skal kunne ta ytterligere steg. Vi har hele tiden hatt et ønske og et mål om å være en del av det steget. Muligheten er her, nå. Spørsmålet er om ønsket er stort nok. Ønsket om å løfte norsk ishockey. For Arctic Eagles – Narvik Hockey er det det, men ikke til enhver pris. Vi kan ikke risikere en økonomisk situasjon som vi har sett flere klubber tidligere har havnet i. Vi kan ikke risikere at et opprykk skal gå utover klubbens barn og ungdom. Dagens system legger ikke tilrette for nevnte steg. Vi har ikke anledning til å ta del i GET-ligaen uten at det foretas endringer som legger tilrette for utvikling av norsk ishockey.


Vi har utarbeidet et forslag til endring av dagens system som sendes Norges Ishockeyforbund snarest. Forutsetningen for at Arctic Eagles – Narvik Hockey, som norsk ishockeys første nordnorske klubb, skal være i stand til å takke ja til spill i GET-ligaen, er at forslaget vårt går gjennom. Forslaget vil kunne bidra til å gi en forsvarlig økonomi for alle klubber, og vil være – på sin måte – utjevnende.


Vi er glade for å være i den situasjonen vi nå er i sammen med Norges Ishockeyforbund, hele Nord-Norge og hele hockeynorge. Sammen kan vi få til noe som på sikt vil ha stor betydning for den fantastiske sporten vi driver med. Verdens største vinteridrett. Vi ser frem til en videre god dialog med Norges Ishockeyforbund.


Styret

Arctic Eagles – Narvik Hockey

© Arctic Eagles - Narvik Hockey - developed by Torje Kosmo Karlsen