• AENH

Kvarnström ny hovedtrener - Acres i utvidet rolle

Oppdatert: april 17


For to sesonger siden trente han Lillehammer fram til klubbens første NM-finale på 24 år. Nå tar Mikael Kvarnström (43) over som hovedtrener for Arctic Eagles. Samtidig får Henry Acres en utvidet assistenttrener-rolle.

- Vi er veldig fornøyde med at Mikael har takket ja til tilbudet fra oss. Med ham får vi en hovedtrener som kjenner norsk ishockey godt og som har levert solide resultater både med Sparta og Lillehammer, sier Terje Feragen, som har ledet trener-forhandlingene fra Narvik Hockeys side. Fikk sansen for prosjektet Kvarnström har skrevet under på en toårskontrakt med Arctic Eagles og tiltrer fra 1. august. Han medgir at han aldri har vært nordover, men ser fram til å ta over fjorårets store overraskelse i Get-ligaen. Sist sesong var han trener for den sveitsiske toppligaklubben HC La Chaux-de-Fonds, men ble fristilt fra kontrakten i desember. - Jeg så ikke helt for meg at jeg skulle tilbake til Norge nå, men fortsette trenergjerningen ute i Europa. Så har en rekke forhold spilt inn, ikke minst rundt koronasituasjonen. Samtidig kom Narvik på banen med et prosjekt jeg har fått mer og mer sansen for, sier Kvarnström. Til NM-finale

- Jeg har registrert at det er en voldsom entusiasme rundt klubben. Samtidig er Narviks inntreden i Get-ligaen blitt godt tatt i mot i hockey-Norge. At klubben bidrar til at hockeykartet i Norge er tegnet på nytt, er også bare positivt. Jeg synes prosjektet ser spennende ut og gleder meg til å ta fatt, sier Kvarnström, som altså ellers kjenner norsk hockey godt. Han kom fra trenerjobb i svensk 1. divisjon til Sparta Sarpsborg, der han var assistenttrener i 2013/14-sesongen. Sesongen etter overtok han som hovedtrener for laget, før turen året etter gikk til Lillehammer. Der var Kvarnström hovedtrener i fire sesonger. Etter en tung førstesesong, ledet han laget til semifinale i sluttspillet i sesongen 2016/17 før Lillehammer året etter tok seg helt til NM-finale mot erkerival Storhamar (tap 4-1 i kamper). For øvrig Lillehammers første NM-finale på 24 år. Etter fjorårssesongen valgte Kvarnström imidlertid å gi seg i klubben. – Det er ingen dramatikk bak dette. Fire år er ganske lenge i samme klubb, så nå er det på tide for meg å søke nye utfordringer, sa han den gang til lokalavisen Gudbrandsdølen Dagningen. Med seg på veien fikk han lykkeønskninger fra Lillehammer Ishockeyklubb, som takket for «fantastisk arbeid og solid innsats». Enda mer attraktiv Varemerket på Lillehammer var høyintensiv hockey, men Kvarnström understreker at spillestilen naturligvis vil være avhengig av blant annet tilgjengelig spillermateriell. Han har registrert at Narvik har mistet nøkkelspillere etter debutsesongen i Get, og finner det egentlig helt naturlig. - Noen spillere vil på et tidspunkt ønske seg videre. Det skjer i alle klubber. En del av målet mitt er uansett å gjøre klubben enda mer attraktiv å komme til. Vi skal bli en bra utviklingsarena for spillere som velger å komme nordover, sier Kvarnström. Glad for å få med Acres Terje Feragen er samtidig svært glad for at klubben har fått en intensjonsavtale på plass med fjorårets hovedtrener Henry Acres i en rolle som assistenttrener for Arctic Eagles. - Henry bidro til solide resultater i vår debutsesong i Get-ligaen. Han har absolutt gjort sitt for å sette både Narvik og Nord-Norge på hockeykartet, sier Feragen og gjør det klart at Acres var ønsket med videre av klubben. I tillegg til assistenttrenerjobben er planen at Acres skal bidra både i sportslederrollen og i ungdomsavdelingen i Narvik Hockey. - Dette er er vinn-vinnsituasjon for oss. Vi får et solid trener-team på benken for A-laget og samtidig en rolle for Henry som bidrar til å styrke hele klubborganisasjonen, sier Terje Feragen.

© Arctic Eagles - Narvik Hockey - developed by Torje Kosmo Karlsen