Jo mere vi er sammen...


Stavanger Oilers sin årlige sponsortur går altså i år til Narvik. Ifølge daglig leder Terje Haukali består reisefølget som inntar malmbyen i helga av 300 personer.


For oss i nord er det alltid hyggelig med hockeybesøk fra Vestlandet! Men for å få til en skikkelig forsøstring/-brødring på tribunene i forbindelse med besøket, er det viktig med god kommunikasjon. Her følger derfor en liten siddis-ordliste med noen uttrykk som kanskje kan være greie å ha med seg på veien:

Hallthornostogskinkapiffivarmt: Forkortet HHOSPV. Stavangers nasjonalrett. Består av et halvt horn med skinke, ost og piffi (masse piffi), varmet i mikroen.

Annige: Utålmodig. F eks «Han e jysla annige», som kan oversettes med «Nå er det jaggu på tide med gull til Oilers».

Beddo: Politi (åpenbart, ikke sant?)

Biringt: Skikkelig dårlig. Sist hørt brukt i bortegarderoben i Nordkraft Arena 21. desember 2019 der det ble brukt sammen med lokale kraftuttrykk som... Piskadausen, Salte pianydder og Søren.

Hyggisar: Støvler. Må ikke forveksles med...


Kjyddisar: Kjøttkaker.

Rauaraddel: Tullprat. Kåret til beste siddisuttrykk for noen år siden. Visstnok komplett ubegripelig for alle under 50 i Stavanger.

Vassa øve gålve? Skal vi danse?

Vannari: Uttrykk for å «gi blaffen». Også navn på et selskapslokale i Stavanger. Ligger i kjelleretasjen på Bevaremegvel (også et lokalt kraftuttrykk).


Hillevågsskjeva: Tjukk brødskive. Gjerne med brunost eller mye sukker; «ei drusen skjeva av grovbrød, påført et kjokt lag med sokkor». Jo da...

Ei med alt: Nok en lokal gourmetrett. Består av «Pylsa med brød, ketchup,sennep å steikte løg». Også tittelen på et album av Vamp.

Dillerina: Bevaremegvel! Nok et lokalt kraftuttrykk. I tillegg navnet på et lyst lagerøl fra Dortmund i Tyskland.


Belåden: Forsynt; «Takk, eg e belåden» - Takk, jeg er forsynt.

Drøsa: Å snakke sammen.

Basjen: Tungt, vanskelig, strevsom, som i «Eg hadde ein basjen tur». Visstnok en formulering brukt av Tommy Kristiansen da han på sin første tur nordover ble sendt i garderoben allerede etter 19 minutter.


Vi ønsker Stavanger Oilers med sponsorer hjertelig velkommen til Narvik!

© Arctic Eagles - Narvik Hockey - developed by Torje Kosmo Karlsen