• AENH

- En nordnorsk bragd som har gått under radaren


Det ble kun ett poeng for Arctic Eagles mot Stjernen, men mer enn 900 tilskuere i Nordkraft Arena fikk spenning til siste slutt i kampen - igjen. (Foto: Kjell G Karlsen)

- En nordnorsk bragd som har gått under radaren, mener politisk redaktør Skjalg Fjellheim i landsdelsavisa Nordlys om Arctic Eagles - Narvik Hockey sin eventyrlige reise mot toppen. Sist søndag var han selv på plass i Nordkraft Arena da hjemmelaget møtte Stjernen.


Han har den sterkeste mediestemmen i Nord-Norge, og brukte den til å rose Narvik Hockey allerede ved årsskiftet da han i Nordlys gjorde opp 2019-status for landsdelen.

Skjalg Fjellheim har siden 2016 vært politisk redaktør i Nordlys og brukes ofte som politisk kommentator både hos NRK, TV2 og andre riksdekkende medier. Sist helg var det imidlertid ikke politikk, men ishockey som sto på agendaen. Og selv om det ble tap 3-4 for hjemmelaget etter spilleforlengelse, var Fjellheim godt fornøyd med opplevelsen:

- Dette var både fartsfylt, intenst og nervepirrende - og med stor stemning på tribunene. Hockey-gutta i Narvik er Nord-Norges nye yndlinger. Dessverre ble det tap etter spilleforlengelse. Men Narvik er uansett med for fullt i kampen om en plass i sluttspillet i Get-ligaen.

Det er heller ikke første gang Fjellheim drar fram hockeygutta i nord. Da han i Nordlys ved årsskiftet gjorde opp status for den nordligste landsdelen, dro han allerede i innledningen fram blant annet Narvik og lyspunkter der som han beskrev som viktige symboler i nord: Nord-Norges første lag i ishockeyens toppliga - og byens muligheter for å få alpint-VM.


Skjalg Fjellheim (th) sammen med Narvik-ordfører Rune Edvardsen under søndagens kamp mot Stjernen.


Styreleder Stig Winther i Arctic Eagles - Narvik Hockey liker det han hører fra Fjellheim:

- Absolutt! Og i all beskjedenhet synes vi jo at ishockeymiljøet i Narvik fortjener all ros det kan få. Klubben har åpnet en ny landsdel for ishockeyen og vist at det går an å klatre til topps fra Nord-Norge også i denne lagidretten. Samtidig vil vi jo gjerne ha hele landsdelen med på ferden videre. Skal sporten vår få virkelig grobunn i nord, må vi løfte sammen, trå til med nordnorsk entusiasme, bidra med framsnakking. Og vi påtar oss gjerne rollen som hockeyambassadører i Nord-Norge - om nordlendingene vil.

© Arctic Eagles - Narvik Hockey - developed by Torje Kosmo Karlsen