• AENH

Arctic Eagles - Årets Narviking 2019!

Arctic Eagles er kåret til Årets Narviking 2019! - Det er helt fantastisk å bli satt slik pris på av lokalsamfunnet, sier nylig avgått styreleder Stig Winther i Narvik Hockey.


Narvik Hockeys Benjamin Byrkjeland (tv), ordfører Rune Edvardsen, Stig Winther, avgått styreleder i Narvik Hockey, ny styreleder Terje Feragen, Rasmus Lindström, Narvik Hockey og Christian S Andersen, sjefredaktør i Fremover.

Utmerkelsen Årets Narviking er innstiftet av lokalavisen Fremover og ble for 2019 delt ut for 25. gang. Og i jubileumsåret var det altså Nord-Norges eneste eliteserielag i ishockey som stakk av med prisen. I statuttene heter det at prisen går til den eller de som gjennom sitt virke eller sitt engasjement har skapt optimisme og verdier for Narvik-regionen. Ekstraordinær innsats utover det man vanligvis kan forvente, blir verdsatt. Juryen har bestått av ordfører Rune Edvardsen, Reidar Hanssen og sjefredaktør Christian S Andersen i Fremover.

- Vinneren av Årets Narviking 2019 har ikke bare satt Narvik på kartet for Nord-Norge, men hele landet. Årets prisvinner har overrasket alle med sin innsats og sine prestasjoner, og har gått fra å være en nykommer og outsider til å bli den alle har heiet på og latt seg begeistre av - selv hos motstanderne, sa ordfører Rune Edvardsen under den høytidelige overrekkelsen i kommunestyresalen tirsdag formiddag.

Prisen skulle egentlig vært delt ut under Vinterfestuka i mars, men grunnet koronakrisen ble også den utsatt.

- Årets Narviking 2019 har tatt på alvor at Narvik skal bli verdensmestere i vertskap. Alle som har besøkt Narvik og Årets Narviking har reist herfra med store opplevelser - de er blitt møtt med stor raushet fra vertene, sa Edvardsen. (Her legger vi til at det gjelder utenfor isen, red.anm...)

- Sportslig har prisvinneren både løftet interessen for en idrett som ikke har vært representert i eliteserien nord for Trondheim tidligere. Prisvinneren har skapt historie - på flere måter. Ingen debutlag har sanket flere poeng, og prisvinneren har dessuten slått samtlige lag med unntak av et eneste ett i serien. Årets Narvik 2019 har gjort både Narvik og Nord-Norge stolt. Årets Narviking 2019 er Arctic Eagles.

- Vi er utrolig takknemlig og stolte over utmerkelsen Årets Narviking, både klubb, lag og spillere. En stor takk til alle sammen - og en stor takk også til våre samarbeidspartnere som har bidratt til å gjøre denne reisen mulig, sa Stig Winther i sin takketale. Prisen består av et diplom og en sølvforgylt rallarhatt.

© Arctic Eagles - Narvik Hockey - developed by Torje Kosmo Karlsen