• Hovedpartnere

    Partnere

Nytrenerens første besøk i Narvik

"Jeg er opptatt av å få inn spillere som på alle måter passer inn i et lag, sier Narvik Hockeys nye hovedtrener", Mikael Kvarnström. Denne uka har han og kona Anneliz vært på sitt første besøk i Narvik.

Han har fått sett byen og ishallen, møtt og hatt samtaler med spillere og kikket på leilighet - og selvsagt sett Ofoten fra øvre fjellheisstasjon. Kvarnström liker det han har opplevd så langt. "Absolutt. Og mottakelsen har vært veldig bra", sier han.

Erfaren trener 44-åringen fra Karlstad i Sverige har vært hockeytrener i snart 20 år. Han kjenner hockey-Norge godt etter to år i Sparta, først som assisterende trener og i påfølgende sesong som hovedtrener. Deretter ble det fire år som hovedtrener for Lillehammer, som han i sesongen 2017/18 tok til sin første sluttspillfinale på et kvart århundre. Sist sesong ventet en ny utfordring som hovedtrener for HC La Chaux-de-Fonds i den sveitsiske eliteserien. Der ble han løst fra kontrakten like før jul 2019.

Trigget av Narvik "Da så jeg for meg at jeg skulle fortsette trenergjerningen ute i Europa", forteller han og røper at han på det tidspunktet hadde kontakt med flere tyske klubber. Så kom koronaen og alt ble satt på vent. Før påske kom det så en henvendelse fra langt nord for polarsirkelen. I Narvik hadde man registrert at en velkjent hockeytrener var ledig på markedet og kunne det være interessant å ta en prat? Det var det. "Jo mer vi snakket sammen, jo mer trigget ble jeg av prosjektet", sier Kvarnström. En klubb som tar steget opp i eliteserien som den første nord for Trondheim. En liten nordnorsk by med et stort hockeyhjerte - og en underdog som begeistret og sjarmerte hockey-Norge i sin første sesong på øverste nivå.

Bygger lag "Jeg tror det ligger et kjempepotensial her i nord. Vi skal fortsette å bygge lag og klubb og forhåpentligvis få sportslige resultater som gjør hockey enda mer attraktiv"t, sier Kvarnström. Han snakker ikke direkte om målsetting for kommende sesong, men understreker: "Jeg vil ha fokus på hvordan hver enkelt spiller kan utvikle seg til det beste for laget. Det handler om alt fra enkeltpersoners karakter til deres ferdigheter på is". Kvarnström har studert fjorårskampene på video og fingransket de mange statistikkene for laget og spillerne. Han har funnet en del bra og en del som må gjøres bedre. I et ekstremt hurtig lagspill som ishockey handler mye om detaljer, små marginer kan lett vippe en kamp den ene eller andre veien. Dermed blir spesielle ferdigheter hos enkeltspillere viktig.

Ser til utlandet Men ennå bygges det lag for kommende sesong. En rekke signeringer er unnagjort, men fortsatt skal posisjoner fylles. Kvarnström ser for seg en tropp på 25 spillere. I dag er de 18. Blant de som skal inn er tre internasjonale spillere, såkalte ITC`er. Hvor de kommer fra er helt åpent, men to forwards og en back står på ønskelista. Lagbyggingen gjøres i samarbeid med fjorårets hovedtrener Henry Acres. Og Kvarnström roser Acres for jobben han gjorde med Arctic Eagles i fjorårssesongen. "Absolutt! Jeg er imponert over at han sto alene som trener. Som regel er man minst to, der begge har dedikerte oppgaver. Slik kommer det til å bli i år. Vi fordeler oppgavene mellom oss, så er det jeg som tar de siste avgjørelsene og også meg de henger om det går dårlig", humrer han.

Ønsker seks kamper Om halvannen måned er isen igjen på plass i Nordkraft Arena. Da starter alvoret. I skrivende stund er dato for seriestart ennå ikke 100 prosent spikret. Mye tyder på at vi skriver oktober før kampen om poengene er i gang. Før den tid skal det også spilles treningskamper. Narvik Hockey er i løpende dialog med myndighetene i forhold til reiserestriksjonene som følge av koronapandemien. De vil naturlig nok få betydning for hvilke motstandere laget får i treningskampene. "Ønsket er seks treningskamper før seriestart. Så får vi se hva vi ender med", sier Mikael Kvarnström. Torsdag drar Kvarnströms fra byen for denne gang. Men når isen er lagt er også trenerduoen på plass og klar i Nordkraft Arena.