• Hovedpartnere

    Partnere

Søndag Søn 12 Januar Jan
Torsdag Tor 16 Januar Jan
Søndag Søn 19 Januar Jan
Fredag Fre 24 Januar Jan
Søndag Søn 26 Januar Jan
Fredag Fre 31 Januar Jan
Søndag Søn 2 Februar Feb
Torsdag Tor 13 Februar Feb
Søndag Søn 16 Februar Feb
Torsdag Tor 20 Februar Feb
Søndag Søn 23 Februar Feb
Torsdag Tor 27 Februar Feb
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lørdag Lør 7 Mars Mar
Lørdag Lør 3 Oktober Okt
Søndag Søn 4 Oktober Okt
Lørdag Lør 10 Oktober Okt
Søndag Søn 11 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lørdag Lør 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lørdag Lør 24 Oktober Okt
Lørdag Lør 31 Oktober Okt
Torsdag Tor 12 November Nov
Lørdag Lør 14 November Nov
Onsdag Ons 18 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lørdag Lør 21 November Nov

US Marines med Arctic Eagles Fangruppe

United States Marine Corps oppretter egen fangruppe for Arctic Eagles, mens Rigmor og Raimo kjører fem timer i bil fra Bleik ytterst på Andøya - kun for å se landsdelens eneste Getligalag i aksjon. Velkommen til hockey i Nord-Norge!

De var entusiastisk til stede på tribunen da Narvik Hockey heroisk kjempet seg til en 2-0-seier mot Stavanger Oilers før jul. Kanskje ikke rart. Alle elsker en underdog, ikke minst amerikanere - som selvsagt også er hockeyentusiaster av det sjeldne. Og såpass inntrykk har altså Arctic Eagles - Narvik Hockey gjort at det i det amerikanske marinekorpset nå er opprettet en egen fangruppe kalt Arctic Eagles US Marines fan corp. De amerikanske soldatene er i Nord-Norge i forbindelse med gigantøvelsen Cold Response 2020, og til kampen mot Sparta søndag var en kontingent fra US Marines igjen på plass i Nordkraft Arena. Soldatene fikk gå på is og også spise med A-laget (se bildet over), og satte stor pris på oppholdet i hallen. "En takknemlig gjeng å ha på besøk", sier nestleder Bjørn-Tormod Nilsen i Narvik Hockey.

Lang tur

Blant nærmere 900 tilskuere i Nordkraft Arena søndag, var også Rigmor Aronsen Törmä og Raimo Törmä. Ekteparet hadde tatt turen til Narvik fra Bleik nord på Andøya kun for å se Arctic Eagles i aksjon. For deres del inkluderte det en biltur på rundt 550 kilometer samt overnatting på hotell. "Dette er første ishockeykampen jeg ser i Norge", sier Rigmor. Ekteparet har tidligere blant annet bodd sju år i Kiruna, og fikk da med seg mange kamper med det som den gang het Team Kiruna. "Det var utrolig artig. Vi reiste også til Luleå for å se hjemmelaget spille kamp og til Gävle for å se Brynäs!, forteller Rigmor.

SKAL til Narvik!

For noen år siden flyttet de imidlertid til Rigmors hjemsted, Bleik på Andøya. Da det ble klart at Nord-Norge fikk sitt første lag i Get-ligaen ga hun Raimo klar beskjed: "Jeg sa at vi SKAL til Narvik for å se kamp". Raimo selv var litt skeptisk til å begynne med. Han er født i Finland og oppvokst i Sverige og innrømmer at da han flyttet til Norge på 1970-tallet, så dabbet interessen for ishockey kraftig av. Hockeyen i Norge var liksom ikke heeeelt den samme som han var vant til. "Men siden den gang har norsk hockey blitt mye, mye bedre. Og selv om det ble tap i dag, så var det artig å se kampen. Det blir nok ikke siste gangen heller", sier Raimo.

"Veldig trivelig opplevelse"

Rigmor nikker og følger opp med ros til klubb og hjemmepublikum for både mottakelse og stemning under kampen: "Vi ankom hallen ganske tidlig og ble hyggelig tatt i mot og traktert med kaffe og vafler. Selv om Narvik tapte så var det virkelig liv og røre i hallen. Turen har vært en veldig trivelig opplevelse for oss", sier hun før ekteparet setter seg i bilen for å begynne på turen hjem til Bleik igjen. Bjørn-Tormod Nilsen er glad for besøk langveisfra. "Vi vet at det kommer folk fra både Harstad, Tromsø, Lofoten og Vesterålen for å se ishockey i Nordkraft Arena. For oss er det en bekreftelse på at vi favner bredt og at folk i nord både er nysgjerrige og sultne på topphockey", sier Nilsen.