• Hovedpartnere

    Partnere

Ljung overtar etter Joona

I 2016 spilte han på nivå fire i Sverige. To år senere satt han på benken i SHL. Nå er Arvid Ljung (28) klar som burvokter for Narvik Hockey.

"Han har hatt en meget interessant karrierevei. Arvid har gått hele veien fra svensk 2. divisjon til å etablere seg som keeper i Allsvenskan - og har i tillegg fått smakt på SHL," sier sportssjef André Lysenstøen om spilleren som sist sesong spilte for italienske Fassa i AlpsHL.
"At han har tung erfaring fra forskjellige ligaer og nivåer, er en styrke for oss. I tillegg snakker vi om en seriøs utøver og en keeper med en veldig bra track record. Videre har han med sine 191 cm god rekkevidde, er rolig og er flink til å kommunisere med backene sine - blant mye annet," sier Lysenstøen. Han beskriver Ljung som en meget sterk signering i norsk 1. divisjon.
"Han kunne absolutt også vært med å konkurrere på et enda høyere nivå," fastslår sportssjefen.
Ljung tok steget fra 2. divisjon via Mariestad BoIS i Hockeyettan til Almtuna i Allsvenskan. Der ble det to sesonger sammen med en ikke ukjent keeper for Narvik Hockey, nemlig Oscar Fröberg. Han har også spilt for Allsvenskan-klubbene Karlskrona og Västerviks før turen altså gikk til Italia forrige sesong. To superkorte utlån til SHL har han også fått med seg på veien.
Ljung har signert en kontrakt på 1+1 år. Lysenstøen regner med at nyervervelsen er på plass i Narvik til neste helg. Les mer om Arvid Ljung hos eliteprospects