• Hovedpartnere

    Partnere

Lysenstøen ny sportssjef

Narvik Hockey har ansatt André Lysenstøen (32) som sportssjef. Lysenstøen kommer fra jobben som head coach i Manglerud Star og har undertegnet en to-årskontrakt med Narvik.

"Jeg føler det er mye spennende på gang i hockey-Narvik. Førstesesongen i eliteserien var jo meget solid, og en klar indikasjon på at man mener alvor med satsingen. Som sportssjef ønsker jeg å bidra med å bygge videre på fundamentet som ligger der," sier André.
Til tross for sin relativt unge alder, stiller klubbens nye sportssjef med dungevis av erfaring og rutine - både som spiller og trener. Som keeper gikk han ungdomsgradene i MS og Lillehammer før han debuterte for sistnevnte klubb i eliteserien som 18-åring. Deretter voktet han buret i to sesonger for Stavanger Oilers og fikk også en sesong for HeKi i finsk Mestis-liga. André har representert Norge på A-lagsnivå i OL-kvalifisering, under OL og i VM. Han har også spilt med det norske flagget på brystet både for U18- og U20-landslaget.
En alvorlig kneskade gjorde imidlertid at han måtte vinke farvel til spillerkarrieren allerede som 21-åring. Deretter gikk han all in på trenersiden. André har vært målvaktstrener for Vålerenga, Manglerud Star, Stavanger Oilers og Lillehammer - samt vært engasjert både som målvaktstrener og assistenttrener på juniorlandslag både på herre- og damesiden. Våren 2020 ble han også ansatt som hovedtrener for det norske paraishockeylandslaget.
"Jeg har som konsulent jobbet med mellom 15 og 20 klubber og i flere forskjellige regioner. De første årene var mye konsentrert rundt målvaktjobbing. Jeg fikk imidlertid rollen som assistenttrener i MS tilbake i 2019 og dermed ble det mer fokus på lag som sådan," forteller han.
Han beskriver seg selv som en som er glad i å se individet i et lag og som liker å jobbe med å ta ut makspotensialet i enkeltspillere.

Han kjenner også Narviks hovedtrener Mikael Kvarnström godt fra før etter å ha jobbet sammen med ham i Lillehammer:
"Jeg vet hva han står for. Det skal bli spennende å se hva vi får til sammen."
Den nye sportssjefen er heller ikke ukjent med Nord-Norge. Han er født på sentralsykehuset i Bodø og tilbrakte sine første barneår på Setermoen.
Styreleder Terje Feragen er meget godt fornøyd med ansettelsen.
"Vi har fått en sportssjef med solide ambisjoner på vegne av både klubb og seg selv. André har også et meget godt kontaktnett både i Norge og utlandet som vi håper å nyte godt av. Han ønsker også å bidra på breddesiden i Narvik Hockey, noe som vil være et stort pluss for utviklingen av klubben," sier Feragen.
André Lysenstøen tiltrer sportssjef-jobben 1. mai.