• Hovedpartnere

    Partnere

Tromsøgutt klar for Narvik

Litt hockeyhistorie skrives i nord! Oddbjørn Liahjell Eriksen (18) blir den første Tromsøgutten som signerer for en annen nordnorsk klubb så høyt i divisjonssystemet.

"Vi rekrutterer ikke fordi han er nordlending, men fordi vi mener Oddbjørn vil passe godt inn i laget vi bygger. Når det er sagt, så er det selvsagt et ekstra stort pluss at vi signerer et talent fra vår egen region, Nord-Norge," sier sportssjef André Lysenstøen i Narvik Hockey.
Sine unge år til tross; Oddbjørn Liahjell Eriksen har opplevd mer på is enn de fleste på hans alder. Allerede som 15-åring flyttet han til Kiruna for å satse på ishockey - samtidig som han gjorde unna sisteåret på ungdomsskolen. I Kiruna spilte han sammen med Narviks egen Erik Harr - som han nå altså blir gjenforent med fra høsten av.
Samtidig med Kiruna-oppholdet ble Oddbjørn tatt ut til en firenasjonersturnering med U16-landslaget og ble dermed den første guttespilleren fra Tromsø med landskamper i ishockey. Etter Kiruna ble det skolegang sørpå og en sesong med juniorhockey i Frisk Asker. Der fikk han følgende attest fra trener Robert Jonsson i NTG Bærum:
"Oddbjørn liker å spille tøft, er ikke redd for å gå inn i situasjoner der det er «hett», og han har et riktig bra skudd. Han er en «sniper», og har et veldig bra potensial."
Fra 2019 har Oddbjørn tilbragt tiden i Sverige, der han de siste to sesongene har fått erfaring på junior elitenivå for både Björklöven og Tegs.
"Han har gått en god skole i Björklöven og vi ser fram til å få Oddbjørn på is i Nordkraft Arena," sier André Lysenstøen.